Toen ik jaren geleden mijn bedrijf startte was het woord ‘purpose’ alleen in de Engelstalige landen in gebruik. Waarom doe je dingen, wat is de betekenis hiervan, wat wil je bereiken? Hele normale inhoud van het woord.

Ik maakte de verbinding met hoofd, hart en hara. Als je iets met purpose doet, doe je het helemaal. Met je hoofd, je hart en je hara. Hara is het Japanse woord voor intuïtie. De 3H’s zorgen voor balans. Alles is met elkaar verbonden. Je hoofd, je hart en je hara. Het klopt!

Een purpose wat alleen met het hoofd wordt gekozen is in onbalans. Het is niet ‘af’. Mensen voelen de onbalans en kunnen zich niet verbinden. Zowel in de organisatie als daarbuiten.

Verbindingen ontstaan onbewust. Verbindingen leiden tot betrokkenheid . De cultuur van de organisatie zorgt voor verbindingen.

In een cultuur waar vertrouwen, verbinding en vitaliteit de kern vormen, groeien mensen. Met vallen en opstaan, met elkaar. Inspirerend leiderschap is de drive achter de beweging die wordt gemaakt. Elke dag weer! Door formele en informele leiders op alle niveaus van de organisatie.

Onderzoek wijst uit dat betrokken en geïnspireerde mensen ook leiden tot betere economische resultaten.

#Hoedan?

In een masterclass van een dagdeel neem ik je mee op de ontdekkingsreis naar de purpose van je organisatie. Samen met je team gaan we de contouren van de purpose ontdekken en de wijze waarop deze verbonden kan worden met de cultuur, het leiderschap en de rest van de organisatie.

Mijn eigen purpose? ‘ Mensen te laten worden wie ze zijn

En mijn missie? ‘Door het samen bouwen van verbindende, inspirerende en vitale organisaties’

Nieuwsgierig? Bel of mail mij!

0653 323620/Jacqueline@llday.nl